Min ferielæsning

Ferien er forbi og hverdagen er ved at starte op igen, heldigvis tager vi opstarten i etaper. Det er måske lige sent nok at blogge om sommerferielæsningen, men der kommer alligevel et indlæg 🙂

Eksamen og forberedelse af den, overmandede mig lidt i år, og jeg fik derfor ikke forholdt mig vanvittigt meget til hvilke bøger jeg ville læse. Så det blev lidt hovsa løsninger, som faktisk endte med at være glimrende underholdning 🙂

Ferielæsning 2016

Jeg startede ud med “Send mere sex” af Anne-Grethe Bjarup Riis. Jeg var måske lidt skeptisk inden start, men det blev hurtigt fejet væk, for jeg morede mig og klukkede faktisk af grin flere gange. Den var ikke bare komisk den indeholdt også flash af alvorlige elementer fra livet som vi alle på et eller andet plan kan genkende. Jeg giver bogen 3 store kaffekopper. Det var første bog i en serie, som jo er gammel. Men jeg skal helt sikkert have læst hvordan det hele udvikler sig.

Næste bog var “Sandheder fra en løgner” af Julia Lahme. Også en gammel bog, men bestemt værd at læse hvis du ikke allerede har gjort det. Bogen er skarp på følelser og flere gange følte jeg at Julia havde skrevet bogen direkte til mig (det har hun nok næppe) men hun ramte noget i mig med bogen som både fik mig til at fnise og små græde. Til det sidste vil jeg gerne knytte en kommentar om, at jeg læste bogen i sommerhuset, tøsepigen havde rester af lungebetændelse og sov ikke for godt, sengen var elendig, så mit følelsesregister kan have været påvirket af flere nætters manglende søvn. Bogen får 4 kaffekopper, netop fordi jeg følte Julia havde siddet inde i mit hoved og skrevet bogen. Har du læst hendes nye bog?

Den næste bog jeg hoppede ud i blev “Det år vi gik til begravelser” af Henriette Rostrup. Jeg havde virkelig forventet mig meget af den bog, måske for meget. Efter at have læst 79 sider, kapitulerede jeg. Ikke fordi bogen er dårlig, den var bare noget andet end jeg havde forventet. Så den bliver afleveret på biblioteket for denne gang, og så tager jeg den til vinter.

Jeg læste en sidste bog og det var “Feriegæsterne” af Emma Straub. Virkelig en feriebog, jeg læste den lynhurtigt og var underholdt. Ikke en bog som satte de store ting i gang, men en hyggelig og velskrevet bog. 3 kaffekopper får den.

2 Replies to “Min ferielæsning”

  1. Jeg har læst alle bøgerne på din liste. Feriegæsterne var den jeg synes mindst om. Men en rigtig letlæst feriebog. Jeg har Julias nye bog og den er god. Bedre end Sandheden… synes jeg. Mere skarp og den ramte mig på den gode måde. SMS nr 2 er også fin. Dog lidt mere alvorlig. Kh Birgitte

    1. Glæder mig voldsomt til at få fingre i Julia’s nye bog, men først må jeg på biblioteket efter SMS nr. 2. Har også et hængeparti med Hulebjørnens Klan, mangler de sidste 2 bøger, er bare gået helt i stå.
      Kærlig hilsen Rikke

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.