Mit wake up call – hvordan jeg kom videre

I skrivende stund er det næsten 3 år siden jeg fik mit wake up call og jeg måtte indse, at jeg var virkelig stresset. Det har været 3 fantastiske år, men også strenge år, og alligevel år hvor jeg har fundet en helt anden livsglæde end jeg før har haft.

Da jeg havde sagt mit job op, gav det mig virkelig ro, til at tænke over hvad det egentlig var jeg ville med mit arbejdsliv. Jeg grublede og grublede, anskaffede mig endda en idé bog, så jeg kunne skrive ned hvad det var jeg ville opnå.

Undervejs i det forløb, stod der lige pludselig webshop i den notesbog! Den drøm arbejdede jeg ret hurtigt videre med, og fik både leverandør kontakter og banken med på min idé. Jeg trak dog i land, ikke fordi drømmen om en webshop blev endegyldigt opgivet, det var bare ikke rette tid eller rette produkt.

Netop den læring ville jeg tidligere have set som et nederlag, jeg ville have dunket mig selv i hovedet med “at jeg gav op og ikke turde kaste mig ud i det”  Men jeg havde lært meget om mig selv og at tackle “livs-læring” så i stedet valgte jeg, at se det som en kæmpe succes, at banken havde set en fidus i min idé. Jeg var også virkelig stolt over, at de havde taget min virksomhedsplan seriøst, selvom det jo var en virkelig stor jomfrurejse, jeg havde været på der. På mange måder var jeg kommet i mål, selvom det ikke blev udmøntet. Når det er skrevet, så skal jeg ærligt indrømme, at en del af mig også var oprigtig ked af, at slutte dén drøm, før den rigtig var blevet til noget.

Det sjove var, at der lige så stille var flere elementer jeg egentlig begyndte at savne ved min kontoruddannelse. Med det savn kunne jeg begynde, at spørge mig selv om hvor jeg så ønskede at arbejde, om drømmen var deltid/fuldtid, om det skulle være et sted med mange kontorassistenter eller jeg skulle være den eneste. Der var mange krav, men som de stod der listede op nedenunder hinanden, tegnede der sig et tydeligt billede af et job.

Så er der den med kosten, massagen og hele min livsfilosofi om at finde balance i hverdagen. Dét blev mere og mere til en reel idé og noget som jeg virkelig brændte for. Men hvordan fik jeg det bedst ført ud i livet? Der blev googlet, grublet og snakket frem og tilbage med Michael og gode veninder.

Efterhånden er vi fremme ved efteråret 2015 og jeg bliver nødt til at melde mig ledig, vi turde og kunne ikke fortsætte med den uvisse fremtid om hvornår jeg fik et job. Det gav mig en kæmpe nedtur, tudbrølede i noget der ligner et døgn. Men var så på benene igen, selvom jeg ærligt talt vaklede lidt. I løbet af mit tude-døgn lovede jeg mig selv, at være tro mod mig selv og ærlig overfor mit forløb, det hele skulle ikke falde til jorden nu.

Så de få gange jeg nåede at have et møde med Jobcenteret eller fagforeningen, tog jeg af sted med oprejst pande og svor at kæmpe for mine nye værdier. Det var strengt og det krævede ærlig talt røv i bukserne (beklager mit sprog) men heldigvis fik jeg en virkelig sød sagsbehandler ved fagforeningen, som havde dyb respekt for jeg talte lige ud af posen og viste hvad jeg ville.

Jobcenter damen var straks mere stiv-nakket at tale med, men ud over at kæmpe for min sag, havde jeg to ting der kørte i mit hoved, det var at møde hende positivt og hele tiden huske, at hun også kæmpede for en sag. Vi blev aldrig perlevenner, og jeg tvivler på, at hun forstod mig og min livsfilosofi.

Da jeg havde været ledig i 8 uger stod jeg pludselig med en fastansættelse i hånden, det var den 21. december og jeg var lettet og helt beruset af glæde. Tænk sig, et 20 timers kontorjob i Ribe, på et kontor med en masse andre HK’ere. Det var et fuldstændigt match i forhold til ønskerne i min notesbog. Lidt vildt ikke 🙂

Januar, februar og marts gik med at skabe en hverdag, som havde den balance vi ønskede os, det blev endnu nemmere da Michael også fra den 1. januar startede i en ny stilling, hvilket betød, at han ville få mere familievenlige arbejdstider. Det betød også, at vi efter 9 års ægteskab, skulle til at leve på en helt anden måde. Selvom det var en ændring vi virkelig ønskede os, og havde arbejdet målrettet efter at få, var det altså til tider strengt.  For balancen faldt ind i mellem til jorden med et brag, andre gange gik det lige som vi ønskede os. Som i kan høre, en helt normal hverdag hvor børn og voksne balancerer mellem pligt og lyst aftaler.

Der skete også det, at jeg blev helt og aldeles afklaret med hvad jeg ville i forhold til, at udleve den iværksætterdrøm jeg har. Mit valg faldt på, at starte en kostvejlederuddannelse ved Fitness-institute i Århus. Da jeg fik en uventet sum penge, kunne jeg tilmelde mig uddannelsen allerede i foråret 2016.

I drømmer ikke om hvor fantastisk et forløb det var, der blev virkelig meget viden stoppet ind i vores hoveder, men det var simpelthen så godt og lige mig. Det hele sluttede med eksamen i juni hvor jeg afsluttede med et 12 tal 🙂

Så da jeg gik på sommerferie var jeg altså certificeret Kostvejleder, kontorassistent og havde indgået aftale om, at stige til 25 timers ansættelse. Nærmest alt det jeg havde drømt om for 2016 var faldet i hak. Selvfølgelig har det været med en stor indsats og uden frygt for at sætte ord på mine længsler. Men efterhånden er min nye livsfilosofi blevet en indgroet del af min hverdag og jeg helt ærligt, så knus elsker jeg bare det her nye sted i livet.

Fitness-institute Aarhus
Dette billede er taget lige inden min eksamen og er blevet ret symbolsk for mig.      Hvilke muligheder åbner den dør for!

 

4 Replies to “Mit wake up call – hvordan jeg kom videre”

 1. Sikke en dejlig historie Rikke. Som virkelig viser at vi alle blot er mennesker, men også at du er ret sej og kæmper for dit mål. Kh. Birgitte
  PS. Tillykke med 12-tallet. Det er så flot.

  1. Tak søde du 🙂 ja vi er alle bare mennesker med hver sit ansvar for, at finde det der giver os livsglæde og mod til, at nå vores mål og til at sætte nye. Ikke mindst at finde lige netop den vej der passer til os.
   kærlig hilsen Rikke

  1. Tak skal du have Dorte… Ja på forunderlig vis, ser det ud som om brikkerne falder på plads i deres egen rækkefølge, men stadig helt perfekt. Det føles ærlig talt fantastisk 🙂
   kærlig hilsen Rikke

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.