mobiltelefoni vs afhængighed

Har i tænkt over, hvor mange gange på en dag i opdaterer jeres telefon for mails, tjekker for nye sms’er og aktiviteter på diverse sociale medier?

Jeg har holdt lidt øje med mig selv i dag – og er faktisk flov. Helt ærligt, det er jo simpelthen sygeligt, at det er nødvendigt, at tjekke SÅ mange gange i timen.

Har funderet over, hvorfor telefonen er blevet så nødvendig. For 15 år siden havde jeg ikke engang en mobiltelefon! Det er jo ikke en arbejdstelefon jeg taler om her, men en telefon udelukkende til privat brug.

Børnene ser undrende på os, når vi fortæller dem, at da vi var børn, kunne man ikke bare sende en sms. Man måtte ringe – eller cykle hen til hinanden. Min store søn på 15, synes nærmest, jeg er en digital dinosaurus, når jeg ser undrende på ham over et eller andet nyt fænomen, som jeg ikke anede fandtes.

Det sjove er, at det jo ikke bare er folk i 20’erne, 30’erne eller 40’erne som altid har en telefon i hånden. Min svigermor, som er pensionist, er skam også med på den bølge. Hendes telefon bimler og bamler når hun får en sms, endnu højere og med en anden lyd gøres hun opmærksom på, at nu kommer der er en mail til hende. Det sjove er, at når den ringer, bliver hun helt overrasket. Men hallo det er jo en telefon, det er vel sådan set hele grund idéen med sådan en 😀

Er vi ude i mobil afhængighed?

For mit eget vedkommende er jeg blevet enig med mig selv om, efter overvejelserne i dag, at jeg er alt for afhængig af telefon og I-pad. Så i morgen, er opgaven at starte på afvænning. Prøve at være på barsel uden af være mobil afhængig 🙂 det må da kunne lade sig gøre.. Eller hvad?

I aften vil jeg starte med at gå i seng med min mand – ikke I-paden 😉

 

 

 

 

4 Replies to “mobiltelefoni vs afhængighed”

 1. Hold da kæft, jeg tænkte det samme forleden dag. Hvad lavede jeg før i tiden?
  Jeg kan godt forstå, at de unge har travlt, for mobilen tager masser af tid.
  Det første om morgenen – tjekker jeg mobilen og mail. Og så kører det hele dagen igennem med korte intervaller. Nu er jeg sågar begyndt i selskabeligt lag, eller til et møde at sidde med mobilen, og lige tjekke om der er nyt. Eller noget jeg er gået glib af.
  Hvis naboen ved bordet kigger på mig, smiler jeg sødt og siger:” Min mand har det ikke så godt, så….. “. Et forstående blik, og så drøner jeg videre på mobilen.

  Pensionisten FF

  1. Din lille “undskyldning” er nu holdbar nok, men jeg tvivler faktisk på, din mobiltravlhed til diverse møder, skyldes din mand ;0) har jeg ret? ;0)
   Du har ret i forhold til det med tid, derfor regner jeg også med, at kunne hente ret meget tid til mig selv i dag. Har store planer om at læse …. Og så er der skjorter der råber de vil stryges. Tør man tænke hvordan tøsepigens generation får det med telefon, tablets osv. De har dem jo ind i hovedet konstant. Det er stof til eftertanke.

 2. Har det nøjagtig som dig – jeg er blevet fuldstændig afhængig af det skidt. En hel dag uden min mobil og ipad, ville stort set være det samme, som at bede en alkoholiker om at droppe alkohol en hel dag….;-)
  Noget af det første, jeg gør om morgenen er tjekke telefonen og læse avisen på Ipad’en. Og noget af det sidste, jeg gør inden sengetid, er at tjekke, om jeg nogle nyheder skulle være forbigået min næse. Skræmmende…..
  Er meget spændt på at høre, hvordan din første dag med mobil-afvænning er gået;-)))))

  1. Det var en god sammenligning, at få en alkoholiker til at droppe alkohol ;o) Du har ret, det er lige præcis det der med, om der kunne være sket noget, men ikke er klar over. Bare tanken er jo forfærdelig 😀 Der skal nok komme en opdatering om, hvordan min dag uden konstante tjek på telefonen er gået, men jeg kan afsløre, at det er svært – MEGET svært 😀

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.