Morgen

Søndag morgen, når den er allerbedst. Huset er stille, der er kun lyden af Anton, som begejstret leger med en bold. Duften af kaffe, blander sig med duften fra det duft lys jeg har tændt. Lyset har ida og jeg lavet sammen på en workshop.

Så det er en søndag morgen med sanserne i spil.

vintermorgen i Sdr. Bjert 2022

 

En god morgen

Jeg har hver morgen, en intention om en god morgen. Der er selvfølgelig forskel på en god hverdagsmorgen og en god weekend morgen. 

En hverdagsmorgen har jeg intentionen om, at komme op i så god tid, at børnene står op til morgenmad på bordet.

Det lyder yndigt, men er altså langt fra virkeligheden.

Man kan også diskutere om det er særligt forældre-fedt, at børnene står op til et veldækket bord med morgenmaden serveret.

Virkeligheden er mere noget med, at jeg får vækket børnene lige sent nok. De finder hver især det, de helst vil have den morgen, og vi spiser ikke nødvendigvis sammen i lige lang tid. Fordi det skal passe med at få børstet tænder på skift, og en er måske lidt mere morgen langsom end de andre.

Lige den morgen. Det skal der være plads til.

Nogle gange, er det så jeg vågner og kan nå at lave nogle lækre æg eller en smoothie til dem. Det synes jeg er mere forældre fedt 🙂 Måske bliver der også sat mere pris på det, når det er specielle morgener.

Tøsepigen kan have brug for at kramme lidt ekstra og vågne lidt hos mig, men nu hvor hun nærmer sig 8 år, er det alt for sjældent. Set fra mor siden af bordet.

Men der uddeles kram ved døren, faktisk er det rigtig rart, at have den kontakt med drengene. Som ellers ikke står i kø, for at få kram i tide og utide.

Weekend morgen

En weekend morgen må gerne være langsom, for drengene handler det om at sove længe. For tøsepigen handler det om, at sysle rundt og gøre ting i eget tempo. Jeg er helt enig med hende.

Det bedste en weekend morgen er, når vækkeuret ikke ringer. Jeg nyder helt vildt at vågne af mig selv. Siden vi har fået Anton, er der godt lige dét med den lille blære, som trænger til at blive lettet. 

Michael har altid været morgen mand, men siden han er blevet syg. Har han brug for at sove ekstra om morgenen. Så ham regner jeg ikke med, før sidst på formiddagen.

Hvor jeg dog savner lyden af ham om morgenen, når han nussede rundt. Duften af kaffen han kom med, når han kunne fornemme jeg var ved at få øjne. Morgenkysset og glæden i hans øjne over den dag vi nu havde taget hul på.

Min morgen intention

Jeg håber på, at jeg på et tidspunkt kan starte hver dag med yoga eller en morgen gå tur. Udelukkende for, at jeg starter dagen med at mærke ind i mig selv.

Får taget dagen ind, kan man vel nærmest kalde det.

Lige for tiden, ser det lidt stramt ud, med at få den intention til at udfolde sig. Så jeg må have den om formuleret, så den passer mere til den tilstand af træthed, jeg befinder mig i.

Jeg håber, at energien kommer med morgensolen. Sådan plejer det at være, men intet er rigtigt som det plejer at være.

Derfor må jeg kigge nye veje, og finde det som gør mig godt fra dag til dig.

I dag var det at sætte mig ned og skrive, efter morgenturen med Anton. Det synes jeg passede godt til lige denne morgen.

En ting er jeg klar over, og det er at jeg må sænke baren for min morgen intention. Så jeg ikke starter dagen med at være frustreret over jeg ikke er kommet i mål.

Så måske skal intentionen for min morgen ganske enkelt være; selvkærlig start på dagen. Også må jeg hver morgen mærke ind i hvordan jeg så får grebet det på bedste vis.

En ting ved jeg med sikkerhed, en forhastet morgen, virker på ingen måde.

Kæreste dig, jeg håber du har bevidste og gode morgener. Så du får startet dagen, på en 
måde, som gavner dig indtil du går i seng igen.

Rigtig god søndag, må den blive fuld af lige det du har lyst til at fylde den med.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.