Ny ovn i action og noget nær perfekt weekend

Sidste uge virkelige uendelig lang, så da weekenden kom, var den meget tiltrængt, til gengæld blev den noget nær perfekt.

Vi skulle ikke andet end at tøffe!  Jeg ville afprøve min nye ovn i action, i forhold til at bage, for den er jo for længst indviet når det gælder tilberedning af aftensmad. Det er ingen hemmelighed, jeg elsker at finde inspiration i kogebøger, så i løbet af sidste uge, bladrede jeg i et par stykker. Der gav inspiration til mere end 1 bage-indvielse af den nye ovn 😀

kogebøger med bageopskrifter

Selvom jeg kun bagte 1 kage og småkager, og det jo gik ret hurtigt, så var det altså virkelig kvalitetstid. Må indrømme, at jeg var dødtræt af den uforudsete udgift i forhold til ovnen, da den valgte at gå i stykker 3 dage før vi skulle på sommerferie !!! Men den bagte virkelig lækkert, og modsat den gamle, måtte jeg ikke vende bagepladen midtvejs i processen, for at få en ensartet bagning 🙂

Småkagerne havde jeg fyldt blåbær i og det gav en perfekt smag for både de voksne og børnene.

lille lækker eftermiddagstallerken med hjemmebag

I mens jeg alligevel gik i køkkenet og lavede først kagedej og så småkagedej, tænkte jeg, at det kunne være smart, at lave marmelade. Så nu har vi igen den dejligste hjemmelavede solbærmarmelade stående lige til at hapse på en briemad 😉 eller en klat skyr. Det er jo himmelsk. Jeg laver den selv, for at kunne styre mængden af sukker, dels har Michael sukkersyge og dels er vi ikke så vilde med de meget søde varianter man kan købe sig til.

hjemmelavet solbærmarmelade

Weekenden var virkelig noget nær perfekt, med rolige morgener, tøffetid i nattøj til meget langt op af dagen. En kærestemiddag med Michael blev det også til. Ind i mellem gør vi det sådan at børnene spiser først, vi spiser så når de er puttet. Det giver lidt kærestetid, uden vi skal booke barnepige eller noget. En ret god løsning. Det virker under alle omstændigheder for os.

4 Replies to “Ny ovn i action og noget nær perfekt weekend”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.