I østen stiger solen op og 1. skoledag

Der er ikke noget som 1. skoledag og I østen stiger solen op, der synges med skrålende børnestemmer og de lidt forkølede lærer- og forældrestemmer, måske med et par enkelte kønne stemmer meget sparsomt spredt rundt i forsamlingen.

Men det er ikke skønsang lige dét øjeblik handler om, det handler om ny start, om et frisk og nyt skoleår, med forventninger og børn der mødes efter en lang sommerferie og er glade for gensynet.

Selvom alle ved, at der er mange opgaver som venter forude, er lige det øjeblik hvor alle bydes velkommen til det nye år, fuld af spænding, begejstring og måske lidt nysgerrighed over det nye som venter. Men mest af alt bare forventning.

Nye børn tjekkes ud, der siges hej forældrene i mellem og inden man ser sig om, der er måske lidt praktisk information, men inden man ser sig om, er dagen i gang, børnene placeret i deres respektive klasser, og forældrene er mere eller mindre tilovers afhængig af børnenes alder.

Men lige det øjeblik med I østen stiger solen op, rammer mig hvert år. Også da jeg var skolesekretær og var hende der skulle fange spændingen og forventningerne på billeder til skolens Intra. Jeg elskede, at tage de billeder første skoledag, for ikke på noget andet tidspunkt i løbet af skoleåret var lige præcis den summen af forventningsglæde og spænding.

rp_flag-12-juni-e1434359905143-224x300.jpg

 

2 Replies to “I østen stiger solen op og 1. skoledag”

  1. Det er nemlig en helt særlig dag og for mig jo første skoledag for ældste datter, så der var klump i halsen, våde øjne og smil – masser af smil. KRam herfra

    1. åh ja første skoledag er ENDNU større, når det er første skoledag, 1 barn og 0. klasses opstart. Det giver de vildeste klumper i maven, øjne der løber i vand blandet med smil og stolthed. Er så glad for at kunne læse hos dig, det gik godt for både forældre og skolebarn 🙂 med opstarten i det nye livskapitel.
      kærlig hilsen
      Rikke

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.