opfølgning på mobiltelefon og afhængighed

Det er vist ved at være tid til at lave en lille opfølgning på indlægget mobiltelefon vs afhængighed.

Siden den 5. november har jeg PRØVET at styre det, jeg ret hurtigt fandt ud af, var stærk afhængighed til både I-pad og mobiltelefon.

SHIT, det har været en prøvelse, og nogle dage er jeg altså dumpet. Det står jeg ved. Mobiltelefon og I-pads er blevet så stor en del af dagligdagen, at det virkelig er skræmmende. Går jo mere i seng med telefonen end min mand 😉

Som mor, har jeg sjældent et øjeblik helt for mig selv. Derfor er det blevet en virkelig dårlig vane, at tjekke nyheder, mail, svare på sms’er, tjekke Intra  og alt det andet der liiiige skal tjekkes på toilettet (pinligt at indrømme, håber andre tilslutter sig den grimme vane)

Men, jeg er flov og arbejder virkelig på, at ændre de dårlige vaner. Så jeg kan være mere nærværende både for mine børn, min mand – men fandeme også for mig selv 🙂 så jeg arbejder videre på at skrue ned for min afhængighed.

2 Replies to “opfølgning på mobiltelefon og afhængighed”

 1. Vi har hverken ipad eller smartphones, og selvom jeg af og til føler mig hægtet af i forhold til instagram, mobilepay, diverse apps og et lidt mere overskueligt sms-flow ved jeg, at det er det bedste for min familie. Min telefon er så kedelig, at den oftest ligger glemt på bunden af min taske.

  Til gengæld ligger stikket til min laptop under sofaen, og jeg har virkelig svært ved at lade den være uåbnet, når børnene er omkring. Der er altid et eller andet vigtigt, der lige skal tjekkes, og så kan man jo også lige læse en blog og klikke forbi facebook og…

  Pt er jeg på barsel, og en fra min mødregruppe fortalte om, at hun læste helt vildt mange bøger under sin første barsel (inden iphone), mens hun nu surfer på nettet. Det satte tankerne i gang hos mig, og når mac’en trækker prøver jeg at tænke over, hvad jeg allerhelst vil bruge min tid på. Det er bestemt ikke altid, at jeg får slået autopiloten fra, men når jeg husker det, er det sjældent computeren, der vinder.

  1. Tusind tak for din kommentar.

   Hvor er du genial! For når tingene sættes SÅ konkret op, så er det jo faktisk sjældent, at man vil ende ud med, at vælge PC/smartphone/tablet. Så jeg vil til at stille mig selv samme spørgsmål. Så må vi se hvordan det hjælper på afhængigheden.

   Jeg har læst 2 bøger i denne barsel indtil videre!!!! Det er bare ikke godt nok, for det er altså bare en rar måde, at gøre noget for sig selv.

   KH
   Rikke

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.