Opgør med dårlige vaner

Har de sidste måneder givet mine vaner et eftersyn, det har betydet et opgør med de dårlige vaner. Nogle af dem i hvert fald.

Vi mennesker er de vildeste vanedyr, det er der efter min mening ikke noget forkert ved. Dét, jeg i den grad ikke vil være med til, på min egen krop, er når det er vanen der bestemmer.

Kaffe skiftet ud med vand

Sådan var det med mit kaffe indtag, inden jeg tog et opgør med den dårlige vane. Kaffen blev skiftet ud med vand, der gik ikke mange dage, før jeg kunne mærke, at kroppen føltes meget bedre tilpas.

Nå ja, også ændrede mine toiletvaner sig til det bedre 😉 

Siden indlægget om netop kaffe kontra vand, har jeg maks drukket de 3 kopper dagligt, som jeg aftale med mig selv.

Helt konkret har der siden været 2 dage, hvor jeg har fået mere. Det er så udlignet på dage hvor jeg kun har fået 1 eller 2 kopper. Så jeg kan leve med netop det kontraktbrud 😀

Daglige gåture

Desuden har jeg indført daglige gåture. Jeg kan kun sige de er fantastiske både for kroppen og det mentale overskud og velvære.

Selvfølgelig er der nogle dage, hvor det er gået op i hat i briller og jeg ikke er kommet ud og gå. De dage føles lige knap så gode, når jeg tænker dagen igennem inden sovetid.

Synes det er en ret god indikation af, hvor stor en forskel, en gåtur kan gøre.    Der er ingen tvivl om, at det godt kan gå hen og blive lidt af en udfordring når aftenerne bliver mørke, blæsende og regnfulde.

Der skal jeg virkelig hanke op i mig selv.

Tænker du over dine dårlige vaner? Hvis du gør, vil jeg helt vildt gerne høre hvilke vaner du tager et opgør med, og hvordan du gør det.

kærligst, Rikke

One Reply to “Opgør med dårlige vaner”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.