Coronaramt Danmark påskeferie

anemoner plukket på en gåtur

Vores påskeferie er forbi i coronaramte Danmark. Min mand og jeg starter arbejdet op herhjemme fra i morgen og det samme gør hjemmeskole- og børnehave.

Det har været specielt, at der ikke har været påskefrokoster ud over os 5 selvfølgelig. Dagene fletter ind i hinanden og korte øjeblikke, føles det næsten som hvis tiden stod stille.

Tiden står selvfølgelig ikke stille, men fornemmelsen, er faktisk meget sjov. Specielt når jeg ofte har fornemmelsen af det stik modsatte; at tiden går alt for hurtigt.

Vores påskeferie har været fuld af gåture og havetid. Det har været så skønt. Et tilbageblik her på Rosetid fortæller at påskeferien 2018 var lidt anderledes end den Corona ramte i år.

Corona kuller

Jeg ved ikke, om vi har decideret corona kuller, men jeg kan mærke at lunterne ind i mellem er kortere, end de ellers ville have været.

Min mand skiftede job pr 1/4 og det har han set frem til i noget tid. Det betyder ændringer i den måde hans job udføres på og selvfølgelig ændringer for os som familie.

Men da hverdagen jo er stoppet, er han ikke ordentligt i gang. Er ikke introduceret på det nye sted og kender ikke de mennesker han skal arbejde med.

Han trænger selvfølgelig meget til, at få udløst spændingen og komme ordentligt i gang. Jeg ved godt at det bare ubetydelige udfordringer i forhold til hvad andre oplever i denne tid.

Corona retningslinjerne

For os betyder det noget, at overholde retningslinjerne, så der holdes afstand og vi vasker hænder.

Forleden havde jeg et ærinde i byen hvor jeg oplevede, at bekendte krammede hinanden, da de mødtes tilfældigt i en dagligvarebutik.

Jeg forstår godt det kan ske i ren refleks, jeg savner også at kramme. Men det gjorde alligevel et eller andet ved mig. Uden at ville dømme krammerne, så var jeg mere interesseret i, at tage en snak med de resterende i min husstand om vi er for forsigtige.

Der var fuldstændig enighed om, at det er vi ikke.

Så vi fortsætter med at holde afstand og kun kramme hinanden herhjemme. Det er nu heller ikke tosset 🙂 jeg ville under alle omstændigheder have svært ved at undvære at kramme mine børn og min mand.

Heldigvis er antallet af corona indlagte i Danmark faldende, så kurven gør det den skal. Det håber vi holder. Så hverdagen kan begynde igen, lige som før, eller med forbedringer 🙂

Pas på hinanden.

Jeg håber, at du og dine har haft en dejlig påskeferie, nydt hinandens selskab solens stråler og påskemad.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.