restebagning i bedste stop madspil stil

Forleden havde jeg lidt tid til, at få ryddet op i melrester i skabet efter julens småkagebagning. Køleskabet indeholdt lidt ost og æg, og inden jeg havde set mig om, havde jeg bagt disse osteboller.

osteboller af madrester - stop madspil

Præcis hvor meget der kom i af hvad, det er håbløst at sige 🙂 Men de smagte herligt og gjorde stor lykke i drengenes madpakker, samt herhjemme som en lille eftermiddagssnack.

I øvrigt, har jeg fået mig en lille hjælper i køkkenet. Tøsepigen elsker at være med. Hun dufter til krydderier, rører rundt og smuldrer gær. Alt i mens hendes sanser er helt skærpede og hun glemmer alt om at snakke, fordi hun koncentrerer sig så meget om den opgave, hun er i gang med.

Jeg synes det er skønt. Må indrømme jeg nyder hver eneste gang børnene har lyst til, at hjælpe til under madlavning eller bagning – om det er kort eller lang tid, betyder ikke noget. For det er ikke altid opgaven bliver fuldført, men mere sådan et tilløbsstykke. I starten syntes jeg, de skulle være med fra start til slut, for at se hele processen, det er jeg stoppet med at forvente for længst, og dét gør virkelig det hele meget mere hyggeligt, at forventningerne er lagt på rette niveau.

 

2 Replies to “restebagning i bedste stop madspil stil”

 1. Skøn idé.

  Det må jeg lige huske til næste år.
  Hos os endte det med en masse udsmidning, hvilket jeg er meget ked af. Mad skal ikke gå til spilde.

  1. Tak skal du have 🙂
   Er så enig med dig, mad skal bare ikke gå til spilde, det er virkelig dumt, på så mange plan. Det gælder om, at være opfindsom, så resterne kan blive brugt på spændende mad. Det synes jeg er sjovt 🙂 også selvom det ikke altid ender med en succes 😉
   Tak for din kommentar
   kærlig hilsen
   Rikke

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.