Skoldkoppe sæsonen har ramt Syddanmark

nurse-37322_12801

Tøsepigen er nede med skoldkopper, da drengene havde det, var der kaos i det lille hjem.

Det står helt klart i min hukommelse. Lad mig bare sige, at jeg var så rundtosset, at jeg fik låst yngste sønnen inde i bilen, så det krævede en mekaniker med en hammer, en lånebil, ny forrude og en lidt træls opringning til manden.

Bare lige for at nævne lidt af det kaos, som opstod i kølvandet på skoldkopperne 😉

Denne gang valgte vi en anden tilgang, og den har været fantastisk.

Vi klappede nemlig i hænderne af glæde over de kom nu 🙂

Fik lynhurtigt delt ugen i mellem os, så der var ro på, og vi kunne koncentrere os om enten pleje af tøsepigen eller arbejdet.

Helt igennem en fantastisk løsning.

Lidt held er vi nu også ramt af, for det kom i en forholdsvis stille uge.

Det vil sige, vi kom igennem uden de store aflysninger/rokader af aftaler. Havde det derimod været den kommende uge, havde det været svært at have helt samme ro på.

Det havde i hvert fald krævet en del mere af os.

Egentlig er det med ro jo, en øvelse der handler om at acceptere tingenes tilstand, være til stede i nu’et og benhård prioritering samt accept.

Give slip på tankerne og bare være.

Det bliver vi altså efterhånden bedre og bedre til, selvfølgelig er der udfald, men vi er rykket meget det sidste års tid. Det tager tid at ændre vaner og livsmønstre.

Til tider kan det føles som 1 skridt frem og 2 tilbage, men så hjælper sådan en lille skoldkoppe test.

Her er det virkelig blevet tydeligt, hvor meget vi har rykket os væk fra stress og jag.

I virkeligheden bliver de fleste forældre jo henrykte over, når skoldkoppe sæsonen starter og de små poder rammes, for det er altså alt andet lige nemmere for alle parter, når poderne er i puslingealderen.

I den forgange uge har jeg selvsagt hørt virkelig mange historier om børn med skoldkopper,  bare her i Syddanmark, hvor skoldkoppe historierne jeg har fået fortalt stammer fra. Har de kære skoldkopper altså ramt helt forskelligt. Lige fra lidt pjevs og et par skoldkopper til høj feber og skoldkopper og hele kroppen dækker af skoldkopperne.

7 Replies to “Skoldkoppe sæsonen har ramt Syddanmark”

 1. Hvor er I seje sådan at tage det med ophøjet ro. Det gør vi som regel også her. Som du skriver er der jo ikke dårligt meget at gøre end at give slip og lade det ske. God bedring. Kram D

  1. Tak skal du have Dorte, tøsen er ovre sygdommen og kom i dagpleje i går. Så hverdagen er i fuld gang igen. God dag til dig.
   Kærlig hilsen Rikke

 2. Vi var ‘heldige’, at begge drenge fik det nogenlunde samtidig. Ældste i januar, hvor han stort set ikke var ramt og kunne ligge på sofaen hos Oldemor og Oldefar, mens forældrene arbejdede 😉 og den lille timede det til vinterferien, hvor far var hjemme og mor var på arbejde…
  Håber hun snart er i bedring og det ikke er for slemt 🙂 kh. Birgitte

  1. Det var dog smart timet af dine drenge, og hurra for lang inkubationstid 😉
   Bliver helt rørt og glad når du skriver din ældste kunne ligge på sofaen hos oldeforældrene, hvor må det være dejligt, at de var med i børnenes liv. Her er det kun min ældste der har haft glæde af et hold oldeforældre, de var desværre døde inden det sidste hold børn blev født.
   Kærlig hilsen RIkke

 3. Fantastisk eksempel på hvor garvet man er som tredjegangsforælder! Jeg ville vildt gerne ha’ hørt den dér telefonopringning til din mand, jeg har mange forestillinger, der flasher forbi på min indre lystavle lige nu!

  1. Lige dén samtale med manden står ret tydeligt printet i min hukommelse, også i mandens 🙂 Er sikker på at ret mange af dine forestillinger lever helt op til virkeligheden 😀
   Kærlig hilsen Rikke

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.