sneak peek på julen og starten på drømmene

skrabe julekalender, LEGO city og LEGO star wars kalender
Skrabe julekalender, LEGO star wars og LEGO city julekalender

Det er ganske vist, selvom sommerblomsterne stadig står i krukkerne og blomstrer (dog heldigvis noget slatne efterhånden) så nærmer december sig altså med særdeles hastige skridt.

Vi har jo alle vore traditioner i december, jeg vil i dette indlæg fortælle lidt om hvilke traditioner vi har, i forhold til at tælle ned til jul.

Jeg er vokset op med en pakkekalender, og var faktisk hængemule i flere år, da det blev konstateret, at når man var flyttet hjemmefra, var det slut med pakkekalender (Så urimeligt) Da den tradition har betydet så meget for mig, op gennem min barndom, vil jeg naturligvis gerne give den videre til mine børn. Et år gik det dog sådan, at jeg simpelthen ikke havde nået at få købt gaverne. Så det blev til adventsgaver, som sådan en slags sølle erstatning. Sådan har det været siden, med en enkelt lille hverdags pakke i ny og næ.

I år er det anderledes. Drengene får hver en LEGO kalender, Jeppe med Star Wars, Malthe med Lego city: Michael og jeg har en skrabekalender hver, og som altid når den er købt. Starter drømmene; hvad nu hvis vi vinder den helt store, hvad gør vi så? og som altid er drømmene helt vidunderlige (og lidt praktiske) Selvom vi godt ved hvordan det går, omkring den 22. december, hvor vi begge mangler en til den helt store og en til 100 kroner, så kan vi ikke vente længere. Bliver drømmene indfriet? Så vi skraber, spændte og ivrige som 2 børn – og skuffelsen er altid enorm stor og lander med et brag alle drømme. For der er jo som altid kun 50 kroner eller 200 kroner hvis det er virkelig vildt 😉 men drømmene er dejlige og det hele værd 🙂

I år har vi bestemt, at indføre et ny lille ting, nisseleg. Vi har opdelt os i 2 hold og delt dagene i mellem os. Ulige dage til det ene hold, lige til det andet. Nisselegen går så ud på, at man skiftes til at gøre noget for det andet hold, om man er drille- eller glad nisse det bestemmer man selv.

Jeg håber, at det bliver en leg børnene tager til sig, tror faktisk, det kunne være meget sundt, at tænke over, hvordan man kan gøre noget for hinanden i hverdagen. Ihvertfald glæder jeg mig til at se hvad “nisserne” finder på, og som mor nisse har jeg et par ting i ærmet 😉

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.