Sommerferie i Danmark tur til Tirpitz i Blåvand

Tirpitz museum Blåvand
En af de allerførste sommerferie dage gik turen til Tirpitz museum i Blåvand, det ramte plet!

Drengene var ellers ikke ubetingede begejstrede over vi skulle se et museum. Som det første i vores sommerferie. Det lod vi gå ubemærket hen, og det var de glade for allerede kort efter ankomsten til Tirpitz.

Da vi kom frem blev vi mødt af en fantastisk arkitektur, må indrømme, at jeg virkelig fik fejet benene væk over det rå byggeri midt i Blåvands klitter.

Jeg kunne drikke meget kaffe mens jeg sad i klitterne og betragtede den arkitektur ♥

Udstilling om selve opførelsen af det nye museum som åbnede 30. juni 2017

Historie interesseret!

Historien om selve Tirpitz bunkeren er helt utrolig. Fakta informationer er blandet sammen med personlige beretninger, både fra dansk og tysk side.

Tirpitz museum BlåvandDa vi kom ind i et rum, hvor det var børns perspektiv af 2. Verdenskrig, kunne vi næsten ikke få Jeppe med videre. Han hørte fortællingerne igen og igen.

Når jeg skriver hører, er det fordi vi ved indgangen fik udleveret hver en wifi som man blot skulle holde hen foran ikoner, for at få den tilhørende historie fortalt.

Det var eminent – selv tøsepigen som jo kun er 3 år, gik og lyttede i den udleverede wifi.

Både de lokale beretninger om 2. Verdenskrig og dem som handlede mere om det større perspektiv af krigstiden, var utrolig spændende.

Mens vi gik der, bemærkede jeg en meget intens stemning i rummet. Ofte var der kun lav småsnak i rummene, simpelthen fordi historierne gik rent ind.

Det var meget betagende.

Tirpitz museets udstillinger

Tirpitz museum BlåvandTirpitz museet består af andre udstillinger, blandt andet en flot udstilling om rav, samt en udstilling om det barske liv på Vestkysten.

Der er faste og skiftende udstillinger, så der vil altid være noget nyt at se og udforske.

For os som alle er meget interesserede i 2. Verdenskrig, ramte det dog slet ikke så meget, som at høre de personlige krigs beretninger og at stå nede i den bunker, som tyskerne aldrig blev færdige med at bygge inden freden i maj 1945.

Tirpitz museum i Blåvand er absolut et besøg værd, specielt hvis man er historie interesseret. Men også fordi alle sanser nærmest er i brug, undtagen lugtesansen. Det interaktive blandet med muligheden for at føle på udstillede genstande blandt andet et skelet, samt det visuelle og ikke mindst den måde arkitekturen er inddraget i udstillingerne er eminent.

Jeg er sikker på, at min familie og jeg kommer skal se Tirpitz museum igen på et tidspunkt.

Kærligst Rikke ♥

Tirpitz museum Blåvand

3 Replies to “Sommerferie i Danmark tur til Tirpitz i Blåvand”

  1. Pingback: Sommer - Rosetid

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.