Sommerferien er i gang

Sommerferien er skudt i gang og hjerteslagende sænkes.

Forventningen og spændingen var næsten ikke til at holde ud i går, for drengene, der havde sidste skoledag i henholdsvis 1. og 3 klasse.

De sidste uger har det været lidt strengt, at få de 2 poder op af sengen om morgenen. Men i går, sprang de ud af sengen og var klar til at køre kl 7.15.

Det var ret rart med en rolig morgen, i stedet for de der panik morgener der desværre har været en del af på det seneste.

Men lige nu har vi alle glemt alt om tidlige panik morgener, feriestemningen er nemlig så småt ved at indfinde sig.

Sommerregnen lander blidt på havens blomster, som står i flor med de skønneste farver.

Inden for sysler vi hver for sig, med hver vores.

Det får mig til at tænke på, at det da vist er en af de få fordele ved vores hus, at på dage som denne, hvor vi hver især finder det rum vi helst vil opholde os i og lave lige det, der gør godt for den enkelte. Så er vi ikke langt fra hinanden rent fysisk.

Det er trygt og rart.

Sommerferien betyder her i huset, at hjerteslagende og hverdagen sættes ned i gear. Vi bestræber os på, at det gælder både for børn og voksne i så lang tid som muligt.

Endnu en gevinst ved, at vi har vendt vores liv på hovedet.

Michael og jeg har sammen 14 dages ferie, så har vi hver 1 uge hjemme med børnene, desuden har vi også hver en uge, hvor vi arbejder på skift af hinanden.

Vi ser begge frem til det.

Det betyder at vores børn er helt uden pligter i 6 uger.

De vil helt klart blive udfordrede på, at skulle tage ansvar for at finde på i de 6 uger. Finde på leg og sjov, som de selv skaber og udvikler.

Men det er helt bevidst fra vores side.

Samfundets mange tilbud er på rigtig mange måder gode for både børn og voksne. Ulempen er (set med mine øjne) at der er en fare for at vi deltager for at følge tendenserne og være med i sammenholdet.

Det er er fint.

Men i de næste 6 uger håber jeg mine børn udvikler deres evne til at mærke sig selv – og får et helt fantastisk break fra hverdagen.

Så sommeren bliver magisk og fuld af eventyr

For selvfølgelig skal der også være ferieoplevelser i de 6 uger.

Hvordan holder I sommerferie og hvad er jeres forventninger til ferie?

Kærligst Rikke

 

 

2 Replies to “Sommerferien er i gang”

  1. Rigtig god ferie Rikke – jeg håber I kommer helt ned i gear. Mine unger er heldige at have 6 uger også, da far og mor er skilt og hver holder 3 uger. Kh. Birgitte

    1. Tak og i lige måde Birgitte. Det er skønt for dine drenge, at de også får 6 ugers ferie. Rigtig god ferie til dig og dine, håber også i kommer helt ned i gear 🙂
      Kærligst Rikke

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.