Stress og vægt

Da adrenalinen pumpede allermest rundt i blodet på mig, havde min sult virkelig svært ved at regulere sig.

Jeg tror, der kan være forskellige faktorer der spiller ind under stress, som påvirker vores sult. Har talt med nogle stykker som under deres stressforløb mistede appetitten.

For mig blev stress (også) en kæmpe vægtkamp

Hvordan jeg spiste under min stress

Jeg sov virkelig dårligt, måske kun nogle få timers ordentlig søvn hver nat. Så for at få energi spiste jeg.

I virkeligheden er det vel meget naturligt, men det blev virkelig en ond cirkel. Hvor jeg spiste alt det forkerte, som sukker, for at få hurtig energi.

Det var som at tisse i bukserne for at holde varmen.

Det førte også med sig, at jeg ikke havde overskud til at dyrke motion, eller tænke på, at få en nærende og en kost rig på grøntsager.

Madpakken var uappetitlig

For min madpakke gjaldt det samme, jeg kunne komme i tanke om at købe mig til noget nemt, en pakke rugbrød og makrel på dåser, eller en virkelig lækker pølse. Men nærmest aldrig havde jeg overskud til at tænke på grøntsager – eller i det hele taget at gøre min madpakke lækker at spise og se på.

Kort og godt spiste jeg mad som fik mig til at overleve.

Det betød at jeg tog rigtig mange kilo på, over relativt kort tid

Min vægt efter stress

Jeg formåede faktisk, at tabe mig mens jeg gik og kom mig i 2014-2015. Ikke voldsomt, vægttab men på en måde hvor jeg ikke pressede mig selv, til konstant at tænke på vægt og mad, som problemstillinger jeg skulle fikse.

Det handlede mere om, at få en sund krop og fylde den med gode og nærende fødevarer.

I virkeligheden er det stadig et mål for mig, at finde en god balance i bevægelse og nærende kost. Så jeg føler mig tilpas med og i min krop.

Der er stadig noget at arbejde med, både i forhold til styrke i kroppen og hvis jeg kigger på vægten.

Men jeg har forenet mig med, at det er en proces, som godt må tage tid.

Da jeg tog kostvejleder uddannelsen accepterede jeg, at sundhed består af mange elementer. For mig handler det virkelig rigtig meget om, at få helheden på plads, som kosten selvfølgelig er en stor del af.

Men det handler måske allermest om at acceptere mig selv lige som jeg er. Lige netop det, har jeg altid tænkt, ikke levner plads til motivation for et vægttab, men kærlige øjne på dig selv (og andre) giver plads og motivation til noget helt nyt.

Kærligst, Rikke

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.