Sukkerfri bagedag

En regnfuld lørdag, mens januar stadig var ny. Pakkede jeg mine bageting sammen og kørte til min bageveninde, Pia. Vi var klar til årets første ugedag og vores første sukkerfri bagedag.

Denne gang var det nu ikke bageting i traditionel forstand, jeg pakkede.

En sukkerfri bagedag kræver lidt andet grej end de traditionelle bagedage. Røremaskinen er skiftet ud med en foodprocesser, sukkeret er skiftet ud med dadler og andet godt.

Er du mere til det sukker søde bagværk, kan du med fordel se her eller her.

Historien om min foodprocesser

Da jeg var ved at pakke til bagedagen, og åbnede skuffen med foodprocesseren – var den væk. Jeg undrede mig en del, men kunne godt se på skuffens indhold, at den nok havde fået en ny plads… Men intet i min hukommelse sagde mig, hvor den nye plads var 😀

Min kære mand, kunne hjælpe mig på sporet. Foodprocesseren er sat på loftet, indtil vi får mere skabsplads i køkkenet (læs: når vi engang har solgt huset og er flyttet til noget nyt)

Det fremgår sikkert ret åbenlyst, at jeg ikke bager uden sukker til daglig, eller i øvrigt bruger min foodprocesser – som i øvrigt at indbragt i fællesboet af min mand. Jeg tænker heller ikke han i tidernes morgen har brugt den til at snitte dadler til en klistret masse, så de kunne erstatte sukker.

Men jeg drog altså afsted uden foodprocesser, fordi jeg faktisk ikke orkede, at lede vores loft igennem. Jeg ved godt, jeg krøb under hegnet hvor det var absolut lavest, men det er okay, ind i mellem.

Vi holder altid en velfortjent pause i bagningen og får en skøn frokost – sidst var det et virkelig lækkert stjerneskud.

Bagedagens to do liste

Fordi der ikke var ret meget bagetid, men til gengæld meget køletid, kunne vi nå at lave mange forskellige ting.

Mysli

Rødbedekugler

Bounty kugler

Mysli barer

Cookies

Brownie

Er det godt at bage uden sukker?

Ja absolut.

Men jeg vil nu fortsætte med også at bage på helt traditionel vis. Jeg kan rigtig godt lide, når der er balance i tingene, og jeg vil enormt gerne lære mine børn andre smage end den søde smag af sukker.

Samtidig, er jeg er helt sikker på, at det gør noget godt for vores forhold til mad, at smagssansen udforskes på forskellig vis.

Lige netop bagedagens tema uden sukker, har skabt nogle rigtige gode snakke om konsistenser og smage.

Jeg indrømmer blankt, at der var en enkelt ting, der røg i skraldespanden, fordi ingen af os brød os om smagen.

Men resten blev spist med stor nydelse.

Så igen har det været en vellykket bagedag, i godt selskab.

Kærligst, Rikke

6 Replies to “Sukkerfri bagedag”

    1. Det var et virkelig spændende projekt Maria Charlotte, tak for inspiration og dejlige opskrifter 🙂 og tak fordi du kigger forbi og skriver en kommentar <3
      kærlig hilsen Rikke

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.