Lige her og lige nu

Solnedgang

 

November er i gang! Lige en lille service information hvis du skulle være i tvivl 😉

Sidst jeg bloggede, handlede det om efterårsferie og feriesysler. Helt ærligt var efterårsferien længe undervejs, men helt enormt hurtigt var den brugt og hverdagen var i gang.

Sådan nogle dage med ferie gør altså bare underværker.

Nu hvor November er i gang og 2016 begynder at rinde ud, kan jeg ikke lade være med at tænke på hvor taknemmelig, jeg er for det hele.

Også de dage hvor ungerne skændes, vasketøjskurven er uoverskuelig, mailen på arbejdet er noget nær håbløs, man er vildt sent på den, fordi snooze funktionen lokkede… !

Selv på de dage, har jeg faktisk en glad og taknemmelig fornemmelse i kroppen. Følelsen kommer et sted dybt inde fra, men det er ikke en jeg har kendt i længe.

I hvert fald kun glimtvis – og det er jo også meget godt! Glimtvis synes jeg ikke man skal kimse af.

Jeg er ikke hellig, vågner stadig om mandagen og ville ønske at alle mine drømme var opfyldt. Lige nu og lige her. Ved nærmere eftertanke, kan jeg godt lide kampen – scoringen om du vil.

Følelsen af sejr, når noget man har kæmpet for lykkes. Måske kan man først se det for alvor efter en rum tid, men det gør ikke sejrsbrølet mindre. Tværtimod – men ind i mellem kan det nu godt være opslidende. Sådan hele tiden at være på vej til et sted, som jeg ikke altid kender slut placeringen på.

Alene det med ikke at kende slutplaceringen eller resultatet kan i den grad være anstrengende. Faktisk har jeg været virkelig udfordret af netop dén trang, til altid at vide hvor jeg “ender”…

Hvem gør egentlig det?

Ting har det med at forandre sig. Også drømme som man ellers troede var færdig støbte, ser lige pludselig helt anderledes ud. Det bliver man nødt til at være åben overfor.

Det har jeg forsøgt at være, ret godt hjulpet på vej af Michael, som heldigvis ved, hvornår det er på tide at puffe mig ud over kanten. Blandt andet når jeg hænger mig i detaljer som i princippet kan være ligegyldige, men som i mit hoved skal være på plads.

Dette blogindlæg er vist en stor gang tankerod om taknemmelighed, at udfordre sig selv, prioritere og have mod til at kaste sig ud i det frie fald.

 

6 Replies to “Lige her og lige nu”

  1. Ja, det har du fuldstændig ret i Dorte. Ret fantastisk også selvom tankerod kan være en del af taknemmeligheden 🙂
   kærlig hilsen
   Rikke

 1. Tankerod er også helt fint, for så spøger det ikke længere i hovedet og er kommet ud 😉 jeg håber 2017 bliver året, hvor det hele bliver realiseret. Kh. Birgitte

  1. Lige præcis Birgitte, tankerod kan virkelig være ganske udmærket. Er helt sikker på, at 2017 bliver året hvor endnu flere drømme indfries og ikke mindst nye støbes 🙂
   kærlig hilsen
   Rikke

 2. Taknemmelighed er en god ting, så er tilværelsen allerede en god del bedre end den var uden!
  Jeg føler mig også meget taknemmelig i disse dage – har åbenbart et længerevarende glimt af overskud; det ligner slet ikke mig ?

  1. Det lyder helt fantastisk med et længerevarende glimt af overskud, jeg håber det holder i lang tid skøre liv 🙂
   kærlig hilsen
   Rikke

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.