Tøsepigens komfortzone

Sundhedsplejerske besøg

Som mor til 4 børn, tager jeg egentlig børnenes udvikling ret stille og roligt. Alligevel er det sjovt at høre hvordan en fagperson opfatter vores lille guldklump.

Ida har grineflip over Jeppe i badekaret
Ida har grineflip over Jeppe i badekaret

Sundhedsplejersken har været på et lynbesøg, og det er så fint, for jeg har ikke brug for mere.

Hun kunne konstatere hvad vi allerede godt ved, vi har en pragtfuld datter 🙂

Selvom tøsepigen ikke udviser tidlige evner for at blive elitegymnast, så kunne hun godt bevæge sig lidt mere. Bevares hun vender sig, men hun ruller på ingen måde, som en snebold ned af bakke.

For hvorfor skulle hun dog det? Hun lever i en komfortzone af brødre, der altid står klar til at give hende hvad hun ønsker sig – og som regel lidt mere end det.

Desuden har hun i den grad udviklet diva manerer, hun blinker og sender lange blikke efter de mennesker hun møder. Lynhurtigt opsnapper hun, hvem der falder for hendes charme, og det gør de fleste. Så går hun igang med høje lyde og glade toner, at fortælle og fægter løs med arme og ben. Skulle det ske, at lytteren lister sig, til at se væk fra hende, ændrer hun straks tonen, til klagende og såret. Når hun har lytterens blik igen, er de høje glade toner tilbage 😀

Til det kan jeg tilføje, at sundhedsplejersken i øvrigt kunne konstatere i hendes bog, at tøsepigen pludre som et vandfald.

Så på hverdage, fra kl 9 – 14 øver jeg med det pludrende vandfald, på at komme ud af komfortzonen.

kærligst Rikke