Tordenvejr og solstrejf

Har indtaget sofaen, med benene oppe. Solen skinner ind af stuens vinduer og egentlig generer dens stråler mine øjne, men længslen efter de små solstrejf er større, så jeg misser gerne med øjnene.

Dagen har været god, selvom tøsepigen igen er plaget af snotnæse, hoste og periodisk feber, har vi alligevel hygget os. Leget og puttet, bagt gulerodsboller, som virkelig blev helt igennem skønne, hygget ekstra meget om aftensmaden, som bestod af små pandekager med majs, gulerod, persille og gul peber. Hjemmelavede fiskestænger lavet af torsk og hjemmerørt remoulade. Det var lækkert.

 Dagen har også budt på torden og spandevis af regn, rigtig stearinlys vejr.

Nu er her helt ro, bortset fra vaskemaskinens snurren; tøsepigen har tjekket ind i drømmeland og drengene følger snart. Madpakkerne er smurt, her er ryddet op efter dagens strabadser. Aftenshowet kører i baggrunden.

Der bliver talt om døden! Om at acceptere døden og det intime i at dele den sidste tid sammen med de kæreste. Men også om, at acceptere og forstå andres valg, når livet bliver for svært at leve, og døden er den eneste udvej. Det er ikke lige det jeg tænkte mest på her i solens stråler, det med at dø – og ligefrem vælge døden. For at være helt ærlig er det faktisk temmelig angst provokerende.

Måske det kunne være interessant at se filmen “I dine hænder” som går i biografen fra den 21. maj!

Hvordan har du det med aktiv dødshjælp?

For god ordens skyld, vil jeg gerne slå fast, at der ikke er tale om et reklame indlæg.

 

2 Replies to “Tordenvejr og solstrejf”

  1. Jeg har det sådan, at kunne jeg vælge, så havde jeg gjort det, én af de utallige gange min mormor omkring påske spurgte mig, hvorfor hun ikke bare kunne få lov til at dø. men det er et svært emne, for hvem skal gøre sig herre over det… og det er så individuelt… Kh. Birgitte

    1. JA det er godt nok et svært emne, egentlig har jeg altid tænkt, at vi ikke selv skal bestemme over liv og død. Men den snak i aftenshowet forleden, fik mig til at rykke lidt mere ved den lidt stive indstilling. Hvor må det have været svært, med din mormor. Det er også synd når de er klar til at få fred, men den ikke kommer. Kh Rikke

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.