TV vaner og børnene

Som jeg i et tidligere indlæg skrev om, så arbejder jeg voldsomt på at ændre mine tv vaner. Dette kommer selvfølgelig også til at påvirke børnenes måde at se tv på.

Men deres tv vaner, er faktisk hvad jeg vil betegne som en hård nød, derfor har den også voldt os lidt besvær, og vi arbejder dagligt på at finde et acceptabelt niveau.

Egentlig tror vi ikke ret meget på det med en daglig begrænsning, for dagene er jo forskellige. Nogen dage er man træt og trænger til at stene foran kassen i fred og ro andre dage har man energi og tænker ikke på at se tv.

Det adskiller sig vel egentlig ikke ret meget fra voksne!

Men der hvor nøden bliver lidt hård, er der hvor børnene bare tager fjernbetjeningen uden at tænke over det. For at se et eller andet tilfældigt møg.

Så der hvor vi er lige nu, er at vi har lukket ned for at se visse kanaler og det med at se tv, er noget som vi tager i øjeblikssituationen.

Vi bevæger os indenfor denne ramme

vælg et program som er godt, se det og sluk.

kan du ikke sidde stille er det ikke nu du skal se tv, du skal lege.

Status er at drengene synes vi er strenge, men alligevel ser ud til at befinde sig godt med vores begrænsninger af TV kiggeriet. Vi oplever også at fantasien i den grad tager til og at lege nemmere opstår, så udviklingen er helt klart på vej i den retning vi ønsker, men nøden er altså hårdere end vi troede den ville være.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.