Værelsesfred

Mine børn har jo fået hvert deres værelse og det er virkelig en stor fryd for dem (og os) at de kan lukke døren og få lidt fred for os andre, og sysle med deres ting i fred og ro. Det er virkelig Januars største fornøjelse helt uden sammenligning 🙂

De separate værelser har skabt en anden problemstilling. For hver gang Jeppe øjner en mulighed for det, lister han sig ind på Malthes værelse og finder små skatte, som han tager med på sit værelse, det er selvfølgelig til stor frustration for Malthe, som slet ikke har samme behov for at gå på rov ved Jeppe. Det har tøsepigen derimod, er sikker på, hun oplever Jeppes værelse som et rent mekka af fantastiske ting, som skal udforskes i det uendelige. Mange gange om dagen, får hun et stålsat blik og kravler afsted med glædes råb og stor forventning, direkte mod Jeppes værelse, når hun kommer frem til målet bliver der helt ro, for hun har ikke tid til at snakke, der opleves 😉 Jeppe synes det er dejligt, med hendes besøg – i hvert fald endnu, men er sikker på der også kommer en tid, hvor han, som Malthe, synes det er irriterende og unfair, at den værelsesfred han har brug for, brydes af en lillesøster.

Jeg kom til at tænke på, hvordan det selv var at være storesøster, men en lillebror der gennemsøgte mit værelse for hemmeligheder og skatte, når jeg var ude at lege eller til sport. Det var så helt igennem intimiderende og fik altid tårer til at sprøjte ud af øjnene på mig, dels af vrede men også fordi det bare var så respektløs, at han den ene gang efter den anden, brød den usynlige grænse på det private rum.

Selvom jeg med stor omhu gemte min dagbog for ham, lykkedes det ham altid at finde den til sidst. Men er sikker på, at han har brugt lang tid på at lede, det var så min fryd 😉 jeg begyndte at lave kodeskrift for at han ikke kunne læse det allermest hemmelige. Da han fik den brudt, var der ingen anden udvej, end at brænde dagbogen. Det var et stort tab for en 10-årig pige med hovedet fuld af hemmeligheder.

Så jeg ved hvor vigtigt det er, at opretholde værelsesfred og få mindre søskende til at respektere, at der er en grænse som ikke skal krydses.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.