Vanetjek, Stop neglebidning del 2.

Som jeg skrev i mit foregående indlæg om mit stop af neglebidning, så har det været en meget flydende proces, som er vokset inde i mig.

Pludselig en dag var jeg klar til, at stoppe den virkelig dårlige vane som neglebidning er.

Pæne negle og positivt fokus blev min motivation

Da jeg i sommers sad der og var mere og mere flov over mine negles udseende, var jeg klar over, at pæne negle skulle være min motivation. Jeg havde længe nok gemt mine negle væk fra andres synsfelt.

Det var tid til at vise mine negle frem med stolthed. I virkeligheden var den tanke faktisk rimelig udfordrende.

Jeg grublede lidt over det, og imens jeg gik der og tænkte. Mødte jeg flere gange en annonce på Facebook, fra en negledame. I første og anden omgang gjorde jeg ikke noget ved opslaget.

3. gang tænkte jeg, at der måtte være en årsag til den blev ved med at dukke op. Så jeg åbnede opslaget – og sandelig om ikke det handlede om et decideret neglebidnings stop.

Jeg bestilte en tid ved negledamen, som i øvrigt selv var eks neglebider. Så hun vidste lige præcis hvilke tanker og følelser der var inde i mig. Det var fantastisk at få sat ord på 35 års neglebidning.

Hvor utroligt det end lyder.

Før og efter billeder – der er 8 uger i mellem billederne


Positivt fokus på neglene

Jeg har ofte bidt negle når jeg kørte bil eller så tv. Hvilket jeg talte med negledamen om. Hun var helt klar over det mønster, derfor var der i hendes neglebider pakke, produkter til neglepleje. Som selvfølgelig kunne udføres når jeg så tv.

Det har været helt genialt, de første måneder måtte jeg lave neglepleje et par gange under en film. Men det var simpelthen så dejligt at sidde der og pleje de voksende negle.

Nu har jeg ikke så meget brug for at flytte fokus længere, fordi mine fingre ikke pr. automatik finder op til munden, når jeg ser en film.

Alligevel bruger jeg tid på negleplejen, når jeg ser en film. Fordi det fylder mig med så meget stolthed og glæde over, at jeg kunne ændre den dårlige vane. Uden besvær endda, men med en masse positive tanker og omsorg for de tidligere neglebider fingre.

Jeg nyder at jeg nu med stolthed kan vise mine negle frem, endda bære neglelak og udstråle noget feminint gennem de fingre jeg tidligere gjorde alt for at skjule.

Det synes jeg virkelig er helt vildt fantastisk. Derfor bruger jeg også stadig penge på at få negledamen til at ordne mine negle – og jeg nyder virkelig hvert sekund.

Personlighedstræk

Som jeg skrev om i første del af indlægget, så er der nogle tankemønstre som jeg allerede har arbejdet rigtig meget med. Men jeg er for ganske nylig blevet opmærksom på et personlighedstræk ved neglebidere, som rammer noget i mig. Der kræver opmærksomhed.

Jeg sad og læste Psykologi bladet og kom til lidt info om neglebidere som fangede min opmærksomhed.

Perfektionister oftest udtrykker utilfredshed og frustration, hvis de ikke når deres mål. Desuden har de ofte svært ved at slappe af og udføre en opgave i normalt tempo. Disse frustrationer kan komme til udtryk ved at bide negle.

Psykologi 01/2019 Undersøgelse i Journal of Behaviour Therapy and Experimental Psychologi

Det rammer noget virkelig dybt i mig, som har krævet en del navlepilleri. Men uanset hvor meget jeg prøver at nægte, så vil jeg gerne være perfekt i det jeg laver.

Så emnet perfektionisme kommer jeg til at arbejde mere med den kommende tid.

Jeg håber du har fået noget ud af mine erfaringer i forbindelse med mit neglebider stop. For i virkeligheden kan de erfaringer jeg har gjort mig, knyttes til mange dårlige vaner.

Kærligst, Rikke

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.