Vanetjek, Stop neglebidning del 1.

Jeg har bidt negle siden jeg var 5-6 år, måske før. Det vil sige, at det rundt regnet er omkring 35 år, neglebidning har været en del af mig.

Egentlig, kan jeg ikke huske, at jeg ikke har bidt negle.

Hvordan min neglebidning startede er helt komisk, at tænke på. Men bedøm selv 🙂

I min barndoms parcel hus kvarter, voksede jeg op, ved siden af en pige, som er 2 år ældre end mig. Alt hvad hun gjorde var guddommeligt. Hun bed negle, og da jeg bare ville være som hende, startede jeg også.

Motivation til neglebidningsstop

Ærlig talt, har jeg ikke tal på alle de gange jeg har forsøgt at stoppe. Som barn var det på stærke opfordringer fra mine forældre, som voksen har det handlet om mine egne ønsker.

Troede jeg!

I bagklogskabens klare lys, kan jeg godt se, at det aldrig rigtig handlede om mine indre behov. Men om et behov jeg havde, for at sende til den ydre verden, om mig.

Da jeg blev mor første gang, som 21-årig, tænkte jeg, at NU var jeg nødt til at stoppe. For en mor bider ikke negle. Sjovt nok, gav det tankemønster ikke resultat i form af neglebidningsstop.

De ydre behov og behovet fra mine forældre, var aldrig nok til at motivere mig, til at stoppe med min neglebidning.

Produter til neglebidning

Jeg har prøvet alverdens produkter til at stoppe min neglebidning, intet har hjulpet. De produkter jeg har smurt på neglene i massevis, har jeg lært at bide i, så den grimme smag ikke satte sig ret længe, hvis overhovedet den satte sig.

Behovet for at bide negle, var med andre ord så stærkt, at diverse forfærdelige smage og de grimme negle, ikke var en hindring.

At neglenes udseende ikke fik mig til at stoppe, kan godt undre mig. Når jeg ser på disse billeder.

Ændret tankemønster

Det er jo ingen hemmelighed, at jeg i flere år, har arbejdet meget på, at ændre mit selvbillede og mine tankemønstre.

Og det har båret frugt til mine negle.

For dels har neglebidningen været en umanerlig dårlig vane. Men når jeg har givet det lidt energi og set på, i hvilke situationer jeg rent faktisk har bidt negle. Har det handlet rigtig meget, om de situationer, hvor jeg lod den pæne pige bestemme og ikke sagde fra.

Med andre ord, overskred jeg mine egne grænser og blev virkelig frustreret. Det kunne i den grad aflæses på mine negles tilstand, hvor mange grænser jeg overskred.

Egentlig også den dårlige samvittighed jeg fik, når jeg sagde fra.

I sommers ændrede neglebidningen mønster

I sommerferien, imens vi var i Holland, mærkede jeg en indre frustration når fingrende per automatik fandt op til munden.

Hvordan min neglebidning har udviklet sig siden, kan du læse mere om meget snart, i et nyt indlæg 🙂

Kærligst, Rikke

One Reply to “Vanetjek, Stop neglebidning del 1.”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.