Instagram advarsel om tidsforbrug

Vanetjek, tid på sociale medier

Ind i mellem kan jeg godt føle, at sociale medier tager for meget tid i min hverdag. Lyder det som noget du kan nikke genkendende til?

For mit vedkommende hænger det selvfølgelig sammen med, at jeg driver Hverdagsbalance. Hvor opslag på de sociale medier en del af dét at være synlig.

Det er for så vidt okay. Jeg har accepteret, at dét er en del af det, at drive en biks 🙂 Frustrationen har jeg skrevet lidt om i dette indlæg.

Men jeg ønsker stadig ikke, at det skal tage for meget tid.

Apple opdatering

Da apple lavede dén opdatering, hvor man kan se hvor meget tid der er brugt bag skærmen den sidste uge, tænkte jeg det skal simpelthen være løgn.

For det blev godt nok synligt hvor meget tid der går.

Jeg blev enig med mig selv om, at det til dels måtte handle om at være lidt mere struktureret i forbindelse med brugen af Instagram og Facebook.

Instagram er min yngling

Specielt Instagram er min yngling, jeg elsker den gode stemning og selvfølgelig billederne.

Derfor blev jeg enig med mig selv om, at jeg måske skulle sætte tid på mig selv, når jeg var på Instagram.

Jeg fandt endda ud af, at gøre det i Instagrams opsætning, så nu kommer et skærmbillede op med en advarsel til mig, når jeg har brugt min tid.

Min tid er sat til 30 min dagligt, men du bestemmer helt selv hvor lang tid du vil have, før du bliver mindet om, at tiden løber.

Hvis du gerne vil styre dit tidsforbrug på Instagram trykker du ind på “din aktivitet” og vælger “indstil daglig påmindelse”

Du kan se nedenunder hvordan det ser ud.

For mig er det et glimrende værktøj, så jeg ikke bare surfer rundt og spiller tiden. I hvert fald oplever jeg, at jeg er blevet mere målrettet i min brug af Instagram. Det er jeg tilfreds med.

Plads til forbedring

Jeg synes stadig der er plads til forbedring, blandt andet på Facebook, hvor jeg ikke har gjort nogle forbedringer. Men bare kun kigget ind 1-2 gange om ugen.

Men det er vist mere en afvænning end en decideret plan. Selvom det jo trods alt har nedbragt tiden.

Jeg håber, mit indlæg har inspireret dig til at give dine vaner på sociale medier et vanetjek 🙂 Hvis du har et godt råd, må du hellere end gerne dele det i kommentar feltet, så vi andre kan få gavn af det.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.