Velkomme februar 2021 – mine intentioner

Februar måneds vinterlandskab

Februar er allerede godt i gang. Fra min plads ved pc’en kan jeg se ud på fodboldbanen hvor en håndfuld børn leger i den sne, som faldt i tirsdags. Det var næsten som om, himlen åbnede sig og velsignede os med de fnug, som pakkede landskabet ind i det fineste hvide klæde.

Sne og februar hører sammen for mig. Så det er jo fantastisk, at vi endelig har fået et ordentligt lag sne her hos os. Efterhånden er sne jo ikke en selvfølge på vores himmelstrøg.

Min februar

I februar fejrer vi min mands fødselsdag, holder vinterferie og fortsætter corona hverdagen. Tøsepigen starter i skole på mandag, og det bliver godt til hende. Siden nedlukningen i december er det hende, som har været mest udfordret af den, specielt de sidste 14 dage. Har hendes humør været meget svingende og tårerne har sprunget let. Nogle gange så let, at det har moret drengene, hvilket så har fremkaldt stor vrede oven i tårerne.

Forståeligt nok.

Jeg tænker, at vores tøsepige ikke er den eneste 0. klasses elev, som har været udfordret, og ikke synes, at skolelivet helt svarer til de tårnhøje forventninger, og det skoleliv som hun kender fra større søskende.

Det er de barske omstændigheder for alle i denne tid. Intet er helt som det plejer at være.

Som altid har jeg vinterferie med børnene, min mand arbejder hjemmefra, så i mellem arbejde og telefonmøder, håber jeg, han er ledig til at kunne deltage lidt i familiehyggen.

Lige præcis familiehygge bliver omdrejningspunktet for uge 7. I skrivende stund har jeg ingen aktuelle planer om hvad familiehyggen lige præcis skal bestå af.

Jeg har lyst til at se hvad der sker. Men gåture, spil og noget krea tid, bagning og madlavning tænker jeg, er gode bud på familiehyggen.

Min mand og jeg er i gang med at se Hawaii Five 0. Vi tager et par afsnit om aftenen, jeg elsker at ligge på sofaen sammen med ham. Med hinanden i hånden.

Flere gange har vi brugt vinterferien på at besøge attraktioner fx Vinterferien i 2019 hvor vi var en tur på Fiskeri- og søfart museet i Esbjerg.

Mine intentioner for februar

I bedste corona stil handler mine februar intentioner om at være med det som sker inde i mig.

Hvilket jeg i virkeligheden synes er min allerstørste indre læring. Derfor har jeg også “arbejdet” med det i lang tid, og egentlig tænker jeg, at det vil være en livslang proces. Som bliver nemmere og nemmere at praktisere.

Jeg har så ofte prøvet, at “flytte” mig selv ud af de følelser som har fyldt mig, i stedet for at rumme dem – mærke dem – være i dem indtil jeg kunnevære med følelsen.

Lyset som efterhånden overtager mere og mere af vinterens mørke, har jeg brugt meget aktivt og gerne været ude at gå en tur ved 16-tiden. Ved den tid var det mørkt i december. Men i januar har lyset vundet terræn og det er gradvist blevet lysere og lysere. Det giver mig en virkelig stor indre følelse af frihed og håb, at bruge lyset så bevidst.

Kære læser, jeg ønsker DIG en skøn februar, måske du har lyst til at dele hvad du fylder din februar måned med?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.