Vellykket familieferie i Holland

Giethorn, Holland, juli 2018.

Sommerhuset 

Vi havde lejet et sommerhus i et sommerhus område, med en ret stor badesø, samt lege- og rekreative arealer.

Huset var typisk hollandsk og ret hyggeligt  med en terrasse, legehus, trampolin og gyngestativ, hvilket specielt tøsepigen, syntes var ret okay.

Selve huset var lettere slidt og kunne have været mere rent, men det fungerede. Pladsen var fin og der var de nødvendige ting, for at vi kunne få ugen til at fungere.

Landet og det hollandske folk

Jeg kan virkelig godt lide Holland, det er et sammen-surium af mange ting, her er nogle udvalgte:

  • kanalerne og de mange træer, og skov- parkområder gør, at det er hyggeligt, at færdes i byerne og at køre fra en by til en anden.
  • elsker dyrelivet, du ser storke, svaner og andre fugle man ikke ser i Danmark på helt samme måde, fordi de benytter naturarealerne, som er i Holland.
  • et mere afslappet land, tempoet er ikke helt i samme høje gear, som i Danmark, det ses tydeligt på vejene, hvor der køres mere afslappet/roligt.
  • langt de fleste hollændere er meget imødekommende og vil rigtig gerne tale engelsk, nogle få, kan eller vil ikke tale andet end hollandsk. Mon ikke det er sådan i alle lande?

Attraktioner

Der er meget at se i Holland specielt i Amsterdam, som vi dog ikke fik lejlighed til at besøge på denne ferie. Men vi vil rigtig gerne tilbage til Holland og se blandt andet Amsterdam en anden gang.

Et lille udpluk:

Er man interesseret i 2. Verdens krig er Arnhem oplagt. For netop Arnhem var byen hvor operation Market Garden fandt sted i september 1944. Vi så Air Borne Museum, hvis du er til serien Kammerater i Krig, så er dette museum oplagt. Godt 20 minutters gåtur fra museet, finder du den mindelund hvor de faldne allierede soldater ligger begravet. Det er meget rørende at se og et smukt sted.

I Arnhem findes også Burgers Zoo, som jeg også kan give min største anbefaling.

Byen Giethorn kaldes også Lille Venedig, og det forstår man, når man besøger byen. Et virkelig yndigt lille sted, hvor man kun kan komme til dele af byen med båd, cykel eller på gå-ben. Giethorn gjorde både min mand og jeg mundlamme, på grund af de smukke kanaler og de rige planteliv.

Et lille udsnit af hvad der tiltaler min familie og jeg ved Holland, mest af alt er det nok landets rolige hjerteslag, der påvirker os og i den grad tiltaler os.

Er helt sikker på, at vi kommer igen.

kærligst Rikke

 

 

4 Replies to “Vellykket familieferie i Holland”

    1. Det gad jeg altså også virkelig godt, og det forestiller jeg mig absolut også vi skal på et tidspunkt. For vi kan alle lide Holland, og storbyferier er jo dejlige 🙂
      kærligst, Rikke

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.