Vinterferie tur til Esbjerg

I går eftermiddag var vi på en lille vinterferie tur til Esbjerg, vi havde nemlig bestemt os for, at besøge Fiskeri- og Søfartsmuseet.

Vi brugte et par hyggelige timer dernede. Børnene sprang let hen over udstillingen om fiskerlivet. Selvom Michael og jeg godt kunne have brugt længere tid på netop dét, lød vi dem bestemme.

Klappede en rokke

I stedet blev der brugt lang tid på, at kigge på fiskene og ikke mindst røre ved dem. Det var en stor succes, specielt Jeppe er helt vildt fascineret af, at røre ved fisk.

I går rørte han ved en rokke, da det var første gang, var det en stor oplevelse.

For mig er den største oplevelse, at se hvordan han lever sig helt ind i fiskens bevægelser og nænsomt aer den, alt i mens hans øjne og kropssprog ændrer karakter, fra en lidt tænkende attitude til en eventyrer.

Tøsepigen rørte en lille dansk haj, men da det gik op for hende, at det var en haj hun stod og rørte, trak hun fingrende til sig i en fart 🙂 de kom dog ned igen, men med stor vagtsomhed overfor hajerne.

Præcis hajerne virker faktisk ret nysgerrige og legesyge, så de er sjove i sådan et røre bassin. Rokken virkede også nysgerrig men var langt mere på vagt, den lavede dog et flot hop og en lille dans, hvor den nærmest rejste sig op som en anden kobra.

Sjov med dufte

I selve indgangsmiljøet var der i indledning af vinterferien, lavet forskellige aktiviteter. Der kunne blandt andet spilles vendespil med forskellige fiskearter.

Det der gik rent ind for os var alle duftene fra en skibskabys. En masse forskellige dufte fra krydderier, som maden ombord krydres med. De var puttet i glas bøtter med små huller i låget, også var det bare at dufte til stærke, milde, krydrede og lette dufte. Det var virkelig sjovt.

Boreplatforme og havnemiljø

Børnene var imponerede over den del af museet, som indeholder læring om livet på boreplatforme og i det hele taget off shore branchen, som Esbjerg er en stor del af.

Vi stod blandt andet på en boreplatform, det var lavet ganske naturtro. Så tøsepigen måtte lige afprøve, om hendes fod rent faktisk var langt over havets overflade 🙂

Effekten opstod med en virkelig god lyssætning, det var desværre lidt svært at fotografere.

Området udenfor er ret godt, der er lavet et havnemiljø, som virkelig sætter fantasien i gang. Desuden kan man komme ind i bunker fra krigens tid, som også fortæller kort om Esbjerg under 2. Verdenskrig.

Det udendørs område indeholder også en dejlig legeplads, som børnene naturligvis legede på. I mens Michael og jeg slikkede solskin og nød synet af børnene, som virkelig havde det sjovt.

Kærligst, Rikke

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.